Michis-Backforum
https://www.michis-backforum.de:443/

schwäbische Küche
https://www.michis-backforum.de:443/viewtopic.php?p=3191#p3191

Autor:  Ruth [ 16.01.2005, 14:18 ]


Gaisburger Marsch

Kartoffelschnitz ond Schpätzle,
Gaisburger Marsch genannt,
des isch oft’s Samschtigesse
bei ons em Schwobeland.
Drei Vierleng Rendfleisch nemmt mr,
vom Brustkern, des geit Kraft,
no isch mr nochher g’schteubert
wenn mr em Garte schafft!!!
Scho kocht´s mit Gelbe Rüebe,
mit Sellerie ond Lauch
zur klare Brüeh, koi trüebe,
isch guet für jeden Bauch.
No wird es Fleisch schö g’würflet
Ond Schnitz kommet drzue
Ond beides zame köchlet
En ällerSeelerueh.
Dr Schpatzentoig isch fertig,
Ond’s Schpatzenwasser kocht,
dr Honger oerträglich,
was macht denn d’Köche noch???
Schö obedruf tuet d’Mueder
Ganz feine Zwibelreng,
goldbraun g’röscht mit Butter.
Mir wird’s oms Herz ganz eng!!!
Gaisburger Marsch, echt schwäbisch,
was moisch drzue, hältscht mit??
Uf älle Fäll do wensch ich ,
en guete

A liabs Grießle von Ruth

Alle Zeiten sind UTC + 1 Stunde [ Sommerzeit ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/